8 Ekim 2010 Cuma

Dexter




Tür: Suç | Drama
Durum: Devam Ediyor
Yayıncı: Showtime ( USA)
Yayın Günü: Pazar Saat-21:00
Başlangıç: Ekim 01, 2006
Bölüm Sayısı: 60 (Sezon1:12 , Sezon2:12 , Sezon3:12 , Sezon4:12
Sezon5:12 !!!)

Dünya’nın en iyi niyetli seri katili ekranlarda… Diğer seri katiller göre iyilik meleği olarak görebileceğimiz Dexter sadece kötülük işlemiş insanların hayatları ile oynamış suçluları öldürmekte…
Miami polis departmanında adli tıp uzmanı olarak çalışan Dexter Morgan (Six Feet Under‘dan tanıyacağınız Micheal C. Hall) aynı zamanda titiz bir seri katildir. Küçük yaşta bir polis memuru tarafından evlat edinilen Dexter, babası tarafından yetiştirilip babasının tavsiyeleri üzerine adli tıp uzmanı olmuştur. Bu yolla katillere daha yakın olarak kendini geliştirmiş ve katillerin aklını okumayı öğrenmiştir.
Dexter‘ın en yakınında olan ve eğitiminde en çok rol alan insan üvey babasıdır. Daha küçük yaşlarda Dexter’ın neler yapabileceğini görmüş, gelecekte kötü şeyler yapmaması için Dexter’ın içindeki öldürme tutkusunu eğitmiş ve öldürmesi gerekiyorsa sadece kötü kişileri öldürmesi gerektiğini öğütler. Bu şekilde hem Dexter içindeki öldürme arzusunu yerine getirecekti hem de Miami halkı birçok katilden kurtulmuş olacaktı…
Dexter küçüklüğünden bu yana insan ilişkilerinde problemler yaşamaktadır, soğuk ve ilgisiz olarak büyümüştür. Katil olmasını kız arkadaşı Rita’dan ve ofisdeki polislerden saklama çabasıda diziye ayrı bir heyecan katıyor.
Micheal C. Hall‘a Dexter karakteri çok yakışmış sadece bunla kalmayıp harika bir performans sergiliyor. Bu performans karşısında dizideki diğer oyuncular biraz gölgede kalıyor. Diğer oyunculardan bahsedicek olursak Dexter’ın aykırı uçuk kaçık ağzı bozuk kız kardeşi Debra rolünde Jennifer Carpenter, adli tıp uzmanı arkadaşı diziye komedi katan Vince Masuka rolünde C.S. Lee, Dexter’ın güzeller güzeli kız arkadaşı rolünde Julie Benz ve Dexter’ın babası rolünde James Remar‘ı görüceksiniz.
“Dexter”, sıradışı bir karakterin karanlık iç dünyasını, toplumla olan soğuk ilişkilerini başarıyla ekrana yansıtan, TV’de sıkça göremeyeceğimiz ürküten cinayet sahneleri barındıran bir dizi. Kesinlikle alışık olduğumuz CSI tarzı dizilere benzemiyor. Oldukça karanlık, sert ve soğuk. Tüm dizi takipçilerinin izlemesi gerek.
Alıntı Metin: sinetif

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder