7 Eylül 2010 Salı

Dark Angel








Resmen anılara döndüm,şarkı da güzel uymuş hani,

"Benim adım Max.Onu mükemmel bir asker olması için tasarladılar.Bir insan-silah.Sonra o kaçtı. Çok uzak olmayan bir gelecekte,yıkık bir dünyada, geçmişi onun peşinde.Kaçamıyor; kaderini öğrenmek için,savaşmak zorunda."introsu'nu her bölüm duyacağımız bilimkurgu; Terminator, Titanic ve Avatar gibi Film sektörünün en başarılı eserlerin yaratıcısı "James Cameron" imzalı müthiş bir dizi.

Ünlü Yıldız "Jesicca Alba" tarfınca canlandırılan Max Guevera karakteri devlet tarafından finanse edilen bir gen projesinde doğmuş ve genetik yapısı değiştirilerek güçlendirilen bir asker olarak eğitim almış bir kaçağı konu almaktadır.

Henüz doğmamış insan bebek genlerinin hayvan genleri ile birleştirilerek daha güçlü insan-askerler yaratılması amacıyla başlatılan proje çok gizli bir tesiste yürütülürken henüz çocuk yaşta olan ve içerisinde Max ve Zack de bulunan denekler kaçmayı başarmış ama ayrı düşmüşlerdir.

Fantaziye göre uzak olmayan bir gelecekte teroristler tarafından dünyaya elektromanyetik atom bombası atılmış,elektronik olan tüm veriler kaybedildiğinden kimsenin banka hesaplarında para kalmamıştır,Şehir farklı alanlara bölünmüş ve çeteler,gaspcılar gibi gruplar hüküm sürmektedir.

Kedi geni aşılanmış ve özel güçleri olan "Max" Seattle Şehrinin bu buhran sonrası zamanında , özel ulaklık ve hırsızlık yaparak ve gözlerden uzak yaşamaya ve beraber kaçtığı ama kaybettiği arkadaşlarını bulmaya çalışmaktadır.

Gören Gözler olarak adlandırdığı ayrılıkcı organizasyonu yürüten Logan;gayet varlıklı ve ileri teknolojileri elinde barındıran biridir.Hırsızlık için evine girdiği ve özel güçlerini farkettiği Max'i kendisine yardım etmesini ister ve karşılığında arkadaşlarını bulmaya yardım edeceği sözünü verir.

Toplam 22 bölümde Supernatural'den tanıdığımız Dean(Jenson Ackles) de genleri oynanmış Alec karakteri ile izleyeceğiz.

Kaçtıkları tesis proje üyelerini geri istemekte ve amansız bir takip ile barkotlanmış bu çocukları takip etmektedir,proje de tüm denekler başarılı olamamış ve insan dışı varlıklar da türemiştir.

Hazır senaryosu bulunan 6 Sezon olarak planlanan seri maalesef 2.Sezon sonunda iptal edilmiştir.
Hazır bölümleri bile heyecanlı olan ve bir sürü soru işareti ile biten dizi her şekilde izlemeye değer bir yapımdır,kalan sezonların senaryosu net'te mevcuttur.


Tür: Aksiyon | Macera | Bilimkurgu
Durum: Bitti
Yayıncı: FOX ( USA)
Başlangıç: Ekim 03, 2000
Bitiş: Mayıs 03, 2002
Bölüm Sayısı: 42 (Sezon1:21 , Sezon2:21)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder