14 Ekim 2010 Perşembe

Charmed




Tür: Drama | Fantastik | Korku/Doğaüstü
Durum: Bitti
Yayıncı: The WB ( USA)
Başlangıç: Ekim 07, 1998
Bitiş: Mayıs 21, 2006
Bölüm Sayısı: 178 (Sezon1:22 , Sezon2:22 , Sezon3:22 , Sezon4:22
Sezon5:23 , Sezon6:23 , Sezon7:22 Sezon8:22


Tavan arasında buldukları Gölgeler Kitabı sonrası hayatları değişen 3(+1) kız kardeşin kötü taraf ile mücadeleleri ve iyilik adına savaşmalarını konu alan Charmed, 1998 yılı şartlarına göre oldukça güzel efektler eşliğinde bol döğüş sahneleri ile gayet heyecanlı bir yapımdır.

Prue kardeşler arasında en büyük olanı ve en etkin güçlere sahip olan kardeştir,nesneleri hareket ettirme ve astral yolculuk gibi güçleri mevcuttur,ortanca kardeş Piper zamanı dondurma gücüne ve küçük kızkardeş Phoebe imge ve geleceği görme güçlerine sahiptir.Asıl güç üç kardeşin birlikte sihirli sözleri söylemeleri ile elde ediliyor.3. Sezon finali ile Prue'nun ölümü ve üvey kızkardeş Paige ile tanıştığımızda ise mekanlar arası transfer olabilme ve nesne adlarını söylemesi ile hareket ettirebilme güçleri olduğunu öğreneceğiz.

Tavan arasında sakladıkları Gölgeler Kitabı oldukça etkin ve güçlü bir kitaptır,her türlü kötülüğe karşı büyülü söz ve iksirlerin bulundğu bu kitap, kötü tarafın öncelikle elde etmek istediği ve büyülü üçlü olan kardeşlerin büyülerini yapamamasını sağlama amacıyla ilk önceliklerden biridir.

Bölümler ilerledikçe hem kötü tarafın hemde kardeşlerimizin güçlerinin ilerlediğini ve daha aktif güçlere kavuştuklarına şahit olacağız,mesela Phoebe'nın uçma,zamanlar arası seyahat ve uzakdoğu dövüş sanatlarında ilerlediğine ve yeni büyülü sözler üretebileceğine şahit olacağız.

Sezonlar ilerledikçe Piper'in işletmecisi P3 isimli gece kulübünde bölüm sonlarında eğlendiklerini ve kendileri gibi sevgililerinin de doğa üstü olacaklarını öğreneceğiz,Leo dünyadaki kardeşlerinizin koruyucusu bir beyaz ışıklıdır ve Piper ile büyük bir aşk yaşayarak bölümler ilerledikçe evleneceklerdir.Baltazar kötü tarafın en tanınmış bireylerindendir ve Phoebe ile aşk yaşayacaktır,Pru ve Paige'nin de sevgililerinin normal olacağını elbet beklemeyeceğiz.

Charmed; Sabrina gibi Teenage bir dizi sanılmasın kesinlikle,daha çok büyüklere göre olduğnu belirtelim.Bir korku filmindeki gibi olmasa da gerilim unsurları olduğu kadar komedi yönü de oldukça güzeldir.Görsel öğelerin seneler geçtikçe ilerlediği ise gözlerden kaçmayacak.

Uzun soluklu bir dizi arıyor ve konu beğenileriniz arasında ise kaçırılmayacak bir dizi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder