30 Eylül 2010 Perşembe

Bionic Woman (2007)



Tür: Aksiyon | Macera | Drama
Durum: Bitti
Yayıncı: NBC ( USA)
Başlangıç: Eylül 26, 2007
Bitiş: Ekim 28, 2007
Bölüm Sayısı: 8


Orijinali 1976 yapımı olan yeni “Bionic Woman”da hayatını barmaidlik yaparak kazanan genç bir kadının, Jamie’nin “biyonikleşen” dünyası konu alınıyor. Sıradan bir hayat sürerken, dünyayı değiştirebilecek özel yeteneklere sahip olan Jamie, ilk başlarda yapabileceklerinin farkında olmasa da zaman içinde yeni “kendini”, yeni hayatını daha iyi tanımaya başlıyor ve aldığı yardımla kötülerle kıyasıya bir mücadeleye girişiyor.
Jamie’nin hayatını değiştiren olaylar zinciri, biyo-etik profesörü erkek arkadaşı Will (Chris Bowers) ile bir akşam yemeğine çıkmasıyla başlar. Jamie yemekte, Will’e hamile olduğunu açıklar ve Will’den evlenme teklifi alır. Çift, bu mutlu gecenin ardından eve dönerken yolda oldukça ciddi bir trafik kazası geçirir ve helikopterle olay yerinden alınıp ne gibi işlerle ilgilendiği pek belli olmayan bir tesise götürülür. Bu tesis, Jamie’nin erkek arkadaşının çeşitli biyolojik çalışmalar yürüttüğü gizli bir yerdir.
Ağır bir şekilde yaralanan Jamie ameliyata alınır. Ameliyat esnasında iki bacağını, sağ kolunu, sağ kulağını ve sağ gözünü kaybeder. Ancak tesiste Jamie’ye gelişmiş bir teknoloji kullanılarak 50 milyon dolarlık biyonik parçalar takılır ve Jamie’nin vücudu yine eskisi gibi olur. Ama sadece dış görünüşte bu böyledir. Eklenen parçalar Jamie’ye inanılmaz yetenekler katmıştır. Bacakları; saatte 100 km’nin üzerinde koşabilecek bir hıza, kolu; çeliği eğip bükebilecek büyük bir güce, kulağı; üç kilometre ötedeki bir konuşmayı duyabilecek bir duyma yetisine, gözü ise 600 metre ötedeki şeyleri bile rahatlıkla görebileceği süper bir görüşe sahip olmuştur.
Will’in babasının projelendirdiği ve askeri amaçlarla oluşturulan bu programda asıl amaçlanan, savaşlarda yaralanan askerlerin sağlık durumunu düzeltmek ve daha güçlü, yenilmesi imkansız “Süper Asker”ler yaratmaktır. Jamie dolaylı bir şekilde bu programın sivil katılımcılarından biri olur. Kendisinden önce yaratılmış askerlerden biri olan Sarah Corvuss programın amaçlarından uzaklaşmış ve kendi başına hareket etmeye başlamıştır. Ve kendini kontrol edemeyişi sonucu Will’i öldürür. Will’in ölümünün ardından Jamie’ye biyonik parçaları yerleştiren ve kendilerini “medeniyeti sona erdirmek isteyen bir takım sapık güçleri durdurmak için kurulmuş özel ve gizli bir organizasyon” olarak tanıtan ve amaçlarının dünyayı kurtarmak olduğunu söyleyen kurum, yeteneklerini daha iyi kullanabilme konusunda eğitmek, neler yapabileceğini araştırmak ve gerektiğinde kendisinden yardım alabilmek amacıyla Jamie’yle çalışmak ister. Jamie pek gönüllü olmasa da kısa bir süre sonra bu teklifi kabul eder ve uzun soluklu bir ortaklığın temelleri atılmış olur. Jamie, organizasyon bünyesinde, yeteneklerini geliştirmek amacıyla fiziksel antrenmanlar yapar, çeşitli eğitimler alır. Ve hazır olduğuna inandıktan sonra sahaya inip, organizasyondaki ekibin eşliğinde çeşitli kötü güçlerle mücadeleye başlar.
“Bionic Woman” oldukça hareketli, görsel olarak zengin, oyuncuları başarılı bir dizi ancak konu olarak doyurucu bir konuya sahip olduğunu söylemek zor. Jamie’nin özelliklerine sahip bir kadının hikayesi 1976′da ilgi çekmiş olabilir belki ancak günümüz dünyasında görsel medyada gördüklerimiz yanında Jamie’nin sahip oldukları oldukça sıradan kalıyor ve ilgi çekmiyor. Bugün “Heroes”da zamanda yolculuk yapabilenenden, vücudundaki yaraları iyileştirebilenine kadar ne kahramanlar izliyoruz. Hal böyle olunca, Bionic Woman popüler TV dünyası içerisinde biraz vasat bir kahraman olarak kalıyor. Dizinin etkileyiciliğini azaltan bir faktör tabii ki bu da. Ancak yine de genel olarak diziye kötü denemez. Aksiyonu dozunda ve hikayesiyle sorunu olmayanları memnun edebilecek bir yapım. Birkaç bölüm izleyip karar vermenizde yarar var.
Alıntı Metin:dizidizi.net


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder