17 Ocak 2012 Salı

Revenge (2011)


Sezon başladığında pek de ümitlenmediğim fakat bir ara bakarım belki dediğim bir dizi idi Revenge, hatta zamanından önce yayınlanmış olmasına rağmen normal yayından birkaç hafta sonra izleme şansı buldum,yani gerçekten önemsememiştim,şimdi yüzüme yemiş bir tokat gibi yaptığım hatanın affına sığınarak az sayıdaki haftalık dizilerim arasındaki güzide yerini almış bir yapım.

Her şey "Emily Thorne" ve "Daniel Grayson"'ın evlilik merasimi ile başlıyor... mu?, bitiyormu ?.İnsan hayatının en güzel gününde, evleneceği adamın hayatını kaybettiğini öğrenirse ne çok üzülür değilmi?,ama Emily pek de üzgün görünmedi bize...
Bölümler ilerledikçe Emily'nin bir hayli karışık hayatı, ulaşmak istedikleri için harcadığı sonsuz efor, bitmeyen intikam ateşi ve akılcı planlar bir bir gözlerimizden kayıp gidiyor.İlk bölüm ne söz verdi ise kalan bölümler hep üzerine koyarak ilerliyor.Başlardaki intikamından nasibini alanlara üzülmek dışında elimizden bir şey gelmiyor.

Gözlerini intikam ateşi bürümüş biri var da, karşı tarafı yokmu bu işin?, hem de en alasından;"Victoria Grayson", Şeytan gibi bir kadın, nasıl bakışlar öyle yahu insan hakikaten korkuyor...
Emily ve Victoria baş rollerde görünse de yan karakterler açısından oldukça zengin dizimiz, Nolan karakteri mesela saat'li bomba, ne yapacağı bilinmiyor, Jack eski gözde ama çok saf, Daniel tam bir aptal aşık, Conrad Greyston çok fazla sırrı olan ama kendini fazla ortaya atmayan bir tip, Ashley ve Tyler karakterleri de zaman zaman heyecan yaratıyorlar, "David Clarke" ve "Lydia Davis" Emily'nin gazabından önce epey bir aktifdiler, en sevdiğim ve heyecanlandığım karakterlerden biri de "Amanda Clarke", ama spoiler olmasın çok fazla değinmeyelim, sağlam bir karakter oda.

Başlarda Emily bir bir intikamını ortaya serip tek tek karakterleri gazabı ile çarpıyor gibi görünse de işler ilerledikçe baştaki gibi kolay lokma olmadıklarını da anlayacak,avcı iken av olmak da var bu işte, herkes kurt, kurt kapanı içerisinde hayatta kalmak gerek. 

10 bölüm sonrası ara veren dizi Ocak ayında kaldığı yerden devam edecek gibi görünüyor,şaşalı reytinglere sahip olmasa da yeterli izleyici kitlesine sahip( ortalama 2,5-3/ 7-8 M izleyici), bir sonraki sezon siparişini de şubat-mart gibi alabilir.

Demem odur ki güzel dizi, izleyiniz efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder