5 Mart 2012 Pazartesi

Nikita (2010)




Tür: Aksiyon | Drama
Durum: Devam ediyor
Yayıncı: The CW ( USA)
Başlangıç: Eylül 09, 2010
Bölüm Sayısı: 41 (Sezon 1: 22 , Sezon 2: 19
imdb: tt1592154/

1990 yılında Luc Besson'nun yarattığı Nikita karakteri herkesin beğenisini kazanmıştı, çelimsiz güzel bir suçluyu profesyonel bir katile dönüştürüp istediğini elde etmek güzel bir film konusuydu.1997 yılında tam 5 sezon sürmüş "La Femme Nikita" başarılı bir yapım olarak dikkat çekse de ana karaktere bir türlü ısınamadığımdan olsa gerek tüm bölümleri izlemeyi başaramıştım.
Yeni nesil "Nikita" ise hem yeni sinema tekniklerinin kullanılması, hem karakterleri daha güzel seçmeleri, hemde ortaya fazladan ilginç ana konular eklemeleri ile gerçekten heyecanı katladı.
"Nikita" dizinin ismi olurda bildiğimiz gibi bir karakter olmazmı?.. elbette!
Gizli bir örgüt, çok güçlü, devlete bağlı ama değil, suçlular bir bir örgüte yönlendiriliyor, eğitiliyor ve birer katil haline getiriliyor, Nikita ise kurallara uymayan asi bir ajan olarak başrole soyunuyor, amacı bu kanun tanımaz "Bölümü" yok etmektir, bu işte yalnız değildir, bu defa içeride bir adamı vardır, "Alex".
Aksiyonun zaman zaman tavan yaptığı, heyecanın hiç bir zaman eksilmediği, konuların sıkmadığı karakterlerin sırıtmadığı güzel bir seyirlik "Nikita".


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder