12 Eylül 2012 Çarşamba

Weeds (2005)



Tur: Komedi | Suç | Drama
Durum: Bitti
Yayıcı: Showtime ( USA)
Başlangıç: Ağustos 07, 2005
Bitiş: Eylül 16, 2012
Bölüm Sayısı: 102 ( Sezon 1:10, Sezon 2:12, Sezon 3:15, Sezon 4:13, Sezon5:13, Sezon6:13, Sezon 7:13, Sezon8:13)

Şu sıralar 8. Sezon son bölümü yayınlanacak olan Weeds oldukça sıradışı ve orjinal konusu ile bizlere heyecanlı ve zevkli anlar yaşatarak ekranlara veda etmeyi planlıyor. Jenji Kohen yaratıcılığı, başrollerde Mary-Louise Parker -Nancy Botwin karakteri ile çocuklarına bakabilmek için ot satmaya başlayan bir kadının öyküsünüElizabeth Perkins - Celia Hodes karakter ile normal bir ev hanımı yaşantısından değişen hikayesini, Kevin Nealon - Doug Wilson karakteri ile itibarlı bir muhasebeci iken dönüşen hayatını konu alacağız.

Dizi ana karakteri olan Nancy Botwin üzerinden ilerler, kocasının ölümü sonrası lüks yaşantısı sekteye uğrayan ve 2 çocuğuna bakmakla yükümlü olduğu halde aklına ot satma fikri yatan çaresiz bir anne karakterini canlandırır, en büyük destekcisi ve köstekcisi kayınbirader Andy ise bir baltaya sap olamamış sorumsuz bir tiptir, en az ana karakter kadar renkli bir tip olan Celia Hodes mahallenin rüküşlerindendir ve içi içine sığmayan kuralcı bir tiptir, diğer renkli şahsiyet olan Doug Wilson ise itibarlı bir muhasebecidir. Dizideki tüm karakterler 8 sezon boyunca oldukça değişecek ve gelişecektir, sırf bu gelişimleri takip etmek bile başlı başına bir konuyu meydana getiriyor.

Nancy uyuşturucu işine bir girer pir gider, küçük başlayıp hızlıca büyür ve kendi kendine yetmez hale gelir, elbette ot'u elde etmenin en kolay yolu onu yetiştirmek olduğuna göre o işe de el atacaktır, yalnız Nancy'nin ilerleyişi pek de istediği gitmeyecek, her yükselişinin yanında bir de düşüşün geldiğini, bir olayı kurtarırken başka bir olayı tetiklediğini ve hayati risklerinin devamlı surette arttığını farkedecektir.

Dizi devam eden 8 sezon boyunca inanılmaz bir ivme elde edecek ve her bir sezon en az bir ana konu üzerinden devam ettiğinden devamlılıktan hoşlanan izleyiciyi de memnun edecektir. Neredeyse sezon sonları diğer sezonun ana konusunu oluşturduğundan sezonlar arası pek de ara vermek için istek duymayacaksınız.
İlk sezonlar ile son sezonlar arası olaylar ve karakterler o kadar değişmiştir ki hakikaten değişimin hızına ayak uydurmakta zorlanacaksınız.

Nancy karakterini sevecek herkesin dizinin gönüllüsü olacağına inanıyor ve mutlaka izlenmesi gerekli bir dizi olması sebebiyle şiddetle öneriyorum. Her bölümüm yaklaşık 22 dakika ve toplamda 102 bölüm izleyeceğimize göre ne az ne de çok bir zaman almadan kaliteli ve keyfli bir seyirlik sunacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder